Badkamer kitten

Snel een kitter nodig bij u in Haarlem?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend een prijs op

Wij geven u graag advies
Snel een kitbedrijf nodig in Haarlem? Vraag een prijs op en boek ons direct voor uw klus.
 • Wij zijn snel inzetbaar
 • Vakkundig kitwerk
 • Incl. 5 Jaar garantie
 • Binnen 2 uur een prijsopgave
Hidden
 • +15 Jaar ervaring
 • Geen verassingen achteraf
 • Beste kitters 2023!!
 • Badkamer project Haarlem

  Deze badkamer hebben wij gekit en is in samenwerking met de klant een mooi eindresultaat geworden. Kleur past perfect bij het beton ciré.

Waarom een badkamer afkitten?

Bij het vernieuwen van de bad- of doucheruimte is het kitwerk vaak niet het eerste waar de aandacht naar uitgaat. Vooral de ruimte voorzien van een nieuwe indeling en uitstraling met andere tegels, sanitair, kranen en badmeubels, daar draait het natuurlijk om. Een badkamer afkitten komt pas in de laatste fase van de bouw om de hoek kijken.

Kitwerk is belangrijk in een badkamer om verschillende redenen:

 • Waterdichtheid Kitwerk wordt gebruikt om de naden tussen de badkameronderdelen, zoals de douche, het bad, de wastafel en het toilet, waterdicht te maken. Dit voorkomt dat water door de naden lekt en in de muur of vloer sijpelt, waardoor vochtproblemen, zoals schimmel en rot, kunnen ontstaan.
 • Hygiëne Kitwerk zorgt ervoor dat er geen vuil en bacteriën achterblijven in de naden tussen de badkameronderdelen. Door regelmatig het kitwerk schoon te maken, voorkom je dat vuil en bacteriën zich ophopen, wat de hygiëne in de badkamer verbetert.
 • Afwerking Kitwerk kan ook worden gebruikt om de afwerking van de badkameronderdelen te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de randen van een bad of douchebak af te werken, waardoor ze er strakker en netter uitzien.

Al met al is kitwerk dus belangrijk in een badkamer omdat het zorgt voor waterdichtheid, hygiëne en afwerking. Het is dan ook verstandig om ervoor te zorgen dat het kitwerk in de badkamer van goede kwaliteit is en regelmatig wordt onderhouden en vernieuwd indien nodig.

Toch is kitten het niet onbelangrijk. Het zorgt voor een nette opvulling van alle naden en kieren die zijn ontstaan bij de aansluiting tussen wand en vloer en de andere sanitaire elementen zoals wastafel, closetpot en douchewand. Bovendien zorgt het ervoor dat vocht, vuil-, kalk- en zeepresten zich niet tussen deze naden kan nestelen. Laat u dat open, dan kan daar op den duur lekkage, aantasting van muren en schimmelvorming ontstaan.

De juiste kit voor vochtige ruimtes

Voor het afkitten van een badkamer wordt over het algemeen sanitairkit of badkamerkit gebruikt. Dit type kit is speciaal ontworpen voor gebruik in vochtige ruimtes en is bestand tegen schimmel en bacteriën.

Sanitairkit en badkamerkit zijn meestal op basis van siliconen of acrylaat. Siliconenkit heeft als voordeel dat het elastisch is en goed hecht op glas, metaal, keramiek en andere gladde oppervlakken. Het is echter niet overschilderbaar en kan bij verkeerd gebruik moeilijker te verwijderen zijn. Acrylaatkit is daarentegen overschilderbaar en kan makkelijker worden verwijderd, maar is minder elastisch en hecht minder goed op gladde oppervlakken.

Welk type kit je het beste kunt gebruiken hangt af van de situatie en je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt siliconenkit vaker gebruikt in badkamers vanwege de goede hechting en waterbestendigheid. Let bij het kiezen van een kit ook op de kleur en de uithardingstijd, zodat deze goed aansluit bij de kleur en de specifieke behoeften van jouw badkamer.

Badkamer afkitten via de kitexpert

Heeft u net uw badkamer gerenoveerd en voorzien van nieuw tegelwerk en sanitair? Dan moet u natuurlijk vervolgens de badkamer afkitten. Dit levert een strakke, fraaie afwerking op en zorgt voor een waterdichte afsluiting van randen en kieren. Zelf doen kan. Maar laat u het over aan de professionals van ons kitbedrijf, dan bent u verzekerd van nette voegafdichtingen met een zeer lange levensduur. Daarnaast werken we vlot, betrouwbaar, houden rekening met uw wensen, en rekenen een scherp tarief.

Wij leveren al meer dan 15 jaar de beste kitservices door heel Nederland! Uiteraard kitten we ook andere ruimtes waar te maken is met veel vocht of water, zoals wc’s, douches, wasruimtes, keukens en ook zwembaden. Onze diensten leveren we bij particulieren, maar ook in opdracht van zakelijke klanten en diverse bouwbedrijven en aannemers. Bijvoorbeeld voor projecten bij sportscholen, recreatie en hotels.

Hygiënische afwerking bij bad en douche

Laat u het badkamer afkitten over aan de expert? Dan bent u er zeker van dat dergelijke kieren op een goede manier worden opgevuld. Niet alleen blijft de uitstraling van de nieuwe badkamer langere tijd zijn waarde behouden, ook het onderhoud van het sanitair wordt door deze hygiënische afwerking aanzienlijk vereenvoudigd. En dat is vooral een must als de ruimte vaak wordt gebruikt. Zeker als het om openbare ruimtes gaat, zoals bij zwemgelegenheden en sportcomplexen. Daarom gebruiken we uitsluitend hoogwaardige kitsoorten van gerenommeerde merken waarvan de slijtvastheid en lange levensduur wordt gegarandeerd.

Waarom kit flexibel moet zijn

Met kit wordt een elastische voegafdichting gemaakt, vaak is deze op basis van siliconen. Deze flexibiliteit is nodig omdat wanden, vloeren en andere sanitaironderdelen altijd een bepaalde werking hebben. Dit is nauwelijks merkbaar, maar een harde voeg kan deze beweging niet opvangen en gaat scheuren.

Ons kitbedrijf heeft voor ieder type ondergrond de juiste kitsoort zodat deze optimaal hecht. Zo gebruiken we voor marmer en natuursteen vanwege de sterke zuiging een andere soort kit. Verder wordt bij de toegepaste kitten gelet op kleurvastheid, UV- en warmtebestendigheid, schimmelwerende eigenschappen en we werken met oplosmiddelvrije kitsoorten. U heeft verder keuze uit een breed scala aan tinten, maar we kunnen de ook de badkamer afkitten in een transparante kit.

Oude kit verwijderen in badruimtes

Een badkamer afkitten begint met een goed geprepareerde ondergrond, dus met een schone naad of voeg. Is de badruimte nog in prima conditie maar zijn de kitranden aan het schimmelen, afbrokkelen of laten ze op diverse plekken los, dan kunnen wij deze deskundig verwijderen. Wacht daar vooral niet te lang mee want op den duur kunnen er vervelende lekkages gaan optreden waardoor het herstel een kostbare zaak wordt.

Het zelf verwijderen van de oude kitlagen is voor de meesten een vervelende klus en het is vaak lastig om alle sporen oude kit weg te halen. Door ervaring doen onze experts dit werk snel en op dusdanige manier dat er een goede gereinigde ondergrond overblijft die een uitstekende hechtbasis vormt voor de nieuwe kit. U bent er van verzekerd dat wij dit uitvoeren zonder krasschade aan tegels en sanitair.

Afspraak maken & meer informatie kitwerk badkamers

Of het nu om een kleine badkamer klus gaat of u laat graag grote oppervlakken van de badkamer afkitten, u kunt ons altijd inschakelen. Daarbij zijn onze prijzen zeer gunstig. Ook kunnen onze kitexperts altijd eerst langskomen voor vrijblijvend advies.