Dilatatievoegen

  • 5 Jaar garantieHoge kwaliteit
  • +15 Jaar ervaringSnel en vakkundig personeel
  • U kunt bij ons pinnenGeen probleem pinnen mag!

Dilatatievoegen aanbrengen is een specialistisch werk, dilatatievoegen komen zowel binnen als buiten voor van een woning. Een dilatatievoeg is om de werking van uitzetten en krimpen te compenseren door de kou en warmte.

Werking van een dilatatievoeg

  • Voorkomen van lekkages
  • Het tegen gaan van scheur vormingen
  • Opvangen van krimpen en rek

Opvullen van de voegen

Een dilatatievoeg is om het krimpen en uitrekken van bijvoorbeeld gebouwen op te vangen. Voor het opvangen word er in bijna alle gevallen kit gebruikt. De voeg die gedicht moet worden, word in de meeste gevallen eerst opgevuld met rugvulling, de rugvulling is gemaakt van een kunststofschuim. De rugvulling word aangebracht door met een plamuurmes deze door te drukken in de voeg. De rugvulling moet ervoor zorgen dat er een goede opvulling komt met kit.

Aanbrengen van de kit

Als de voegen zijn opgevuld met rugvulling kan de kit aangebracht worden. De kit die gebruikt word is weerbestendig. De kit word in de voegen gespoten en word afgewerkt met een houtje. Belangrijk dat de kit een goede laag heeft om de werking van het weer op te vangen. Het aanbrengen van een dilatatievoeg is een specialistisch werk dat ervaring nodig heeft om een mooi resultaat te krijgen. Veel dilatatievoegen zijn buiten een gebouw aangebracht en zichtbaar voor mensen. Belangrijk dat deze dus mooi afgewerkt zijn om een mooie uitstraling te behouden.

Expert in het aanbrengen van kit

Voor het aanbrengen van dilatatievoegen is ervaring nodig als kitter. In de meeste gevallen moet er gebruik gemaakt worden van hoogwerker om de de dilatatievoegen te plaatsen. Bent u opzoek naar een specialist op gebied van dilatatievoegen dan kunt u een mail sturen of bellen. Wij kunnen dan een afspraak maken om de dilatatievoegen te inspecteren en eventueel een  goede offerte bij u neer te leggen. Kitbedrijf Haarlem heeft meerdere kitters die u direct kunnen helpen met het kitten.